Boeken

Zo Nederlands als Wat

In 1951 arriveren Adam en Jublina Woearbanaran met hun twee kleine kinderen in de haven van Rotterdam. Samen met 12.500 andere Molukkers zijn ze voor een paar maanden naar Nederland overgebracht. Als langzaam maar zeker duidelijk wordt dat hun gedwongen verblijf veel langer zal duren, moeten ze ingrijpende keuzes maken.

Bestel het boek hier

Leven met Tegenslag

Een afgebrand huis, een overspannen brein, een onverwacht faillissement, de dood van een familielid… We krijgen in ons leven allemaal te maken met ellende. Hoe we daar mee omgaan zegt veel over ons karakter. Soms kunnen anderen er ook iets van leren, en mede daarom behoorde de rubriek ‘Tegenslag’ in FD steevast tot de best gelezen stukken van de week. Voor dit boek sprak ik ondernemers, kunstenaars en professionals over hoe zij met hun portie tegenspoed omgingen.

(of stuur me een mailtje)

75 jaar Vrijheid

In 75 jaar vrijheid vertellen 75 bekende en minder bekende Nederlanders hun verhaal over oorlog en vrijheid. 75 persoonlijke portretten van Nederlanders uit elk geboortejaar sinds 5 mei 1945, allen geboren in vrijheid maar elk met hun eigen familieverhaal over oorlog.

Bestellen kan hier

Fietsen in Berlijn

Berlijn is een uitgestrekte, groene stad. Dat maakt de fiets tot het ideale vervoermiddel om Berlijn te verkennen. In deze Odyssee Reisgids vind je zes van mijn fietsroutes, van 7,5 tot 18 kilometer lang, die je kennis laten maken met de vele gezichten en verhalen van de oude en nieuwe hoofdstad van Duitsland.

Bestellen kan hier