Linda Huijsmans Teksten

Nieuws archief 2020

03-12-2020

Cursus Creatief Schrijven

Cursus Creatief Schrijven

 

Op zaterdag 30 januari 2021 start ik met een cursus Creatief Schrijven voor een kleine groep mensen.

 

 

Wat gaan we doen? 

Je maakt kennis met belangrijke aspecten van het schrijven; personages, dialogen, decor en landschap, plot en conflict. We gaan associëren, zintuiglijk schrijven, beter leren kijken en onze pen proberen met poëzie.  
Tijdens de bijeenkomsten schrijf je, maar je gaat er ook op uit. Met een gerichte opdracht ga je buiten op zoek naar een personage, een spannende plek of een verrassend beeld, waar je daarna mee aan de slag gaat. 

Met je smartphone, camera of potlood maak je beelden, waar jij zelf én de andere cursisten mee aan de slag gaan. Zo stimuleer je elkaar en schrijf jij teksten die je zelf niet had verwacht.  

Tussen de bedrijven door zorg ik voor theorie en voorbeelden uit de literatuur, film en fotografie.  

 

De bijeenkomsten vinden plaats in een coronaproof omgeving. De ruimte is zo groot dat we minimaal 1,5 meter afstand kunnen houden.  

 

Aan het eind van de vijf bijeenkomsten ligt er een eerste versie van jouw verhaal, of heb je vijf of meer fragmenten geschreven. Dat is helemaal aan jou. Als er voldoende interesse is, maken we na afloop een boekje met een selectie uit jullie werk. 

 

Wanneer? 

De eerste bijeenkomst is op zaterdag 30 januari 2021 van 10.30 tot 14.30 uur. We slaan steeds een week over, dus de bijeenkomsten daarna zijn op 13 en 27 februari en 13 en 27 maart. 

 

Waar?

In Old School, Gaasterlandstraat 5 in Amsterdam-Zuid. 

Deze locatie vlakbij station Rai is goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Voor we gaan starten stuur ik je een gedetailleerde routebeschrijving. 

 

Wat kost het?

€ 125,- voor vijf bijeenkomsten van vier uur, inclusief koffie, thee en koekjes.

 

Doe je mee?

Laat het me dan uiterlijk woensdag 23 december weten op info@lindahuijsmans.nl