Linda Huijsmans Teksten

Nieuws archief 2010

20-11-2010

Stadsbezoek? Pak de fiets!

Stadsbezoek? Pak de fiets!

Wow, prachtige cover in Trouw vandaag. De aankondiging van een mooi artikel van Saskia Bosch naar aanleiding van mijn Fietsgids. Over hoe leuk het is om Berlijn en andere hoofdsteden per fiets te verkennen. Nooit meer zere voeten! Koop die krant. En daarna de Fietsgids Berlijn.

19-11-2010

Jaarverslag COC

Jaarverslag COC

Het heeft even geduurd.... maar het Jaarverslag van het COC over 2009 is nu echt klaar. Het ziet er strak uit (met dank aan Anouk Jansen) en de inhoud leest nu helemaal als een trein natuurlijk, met dank aan...

 

Lees het hele verslag hier.

18-11-2010

Vogelvrij Fietsen in Berlijn

Vogelvrij Fietsen in Berlijn

Een leuk stuk over mijn Fietsgids Berlijn in De Vogelvrije Fietser van de Fietsersbond. Fijn om te merken dat ze niet het persbericht overschrijven, maar de gids echt hebben doorgebladerd. Op naar Cafe Wohnzimmer!

15-11-2010

Werken aan een droom

Werken aan een droom

Randstad bestaat 50 jaar. Vanaf de eerste uitzendkracht, die door Frits Goldschmeding zelf achter op de fiets naar de klant werd gebracht, tot 's werelds een na grootste uitzendconcern. Het hele verhaal staat in dit kloeke boek, waarvan ik de teksten heb geredigeerd.

Het is een mooie combinatie geworden van beeld, foto's, anekdotes en een maatschappelijke ontwikkelingen.

Klik hier voor een eerste indruk. In de boekwinkel is de handelseditie te koop.

08-11-2010

Eerst zweten, dan praten

Eerst zweten, dan praten

Het kan eenzaam zijn aan de top en een uurtje sporten, liefst in de buitenlucht, kan de drukke leidinggevenden de nodige ontspanning bieden. Maar even vaak is het ook een moment van bezinning. 'Je trekt je pak uit en wordt letterlijk een ander mens. Even is alle aandacht voor jou bestemd, niet voor je functie.' Onder andere oud-schermster Pernette Osinga, wandelcoach Johan van de Velde en de bedenker van running therapie Simon van Woerkom vertellen over hun visie op de helizame werking van bewegen in de buitenlucht. Lees hier het hele artikel.

25-10-2010

Alles wordt goed

Alles wordt goed

Wie klaagt dat kranten nooit goed nieuws brengen, moet Welt am Sonntag van zondag 24 oktober aan de muur hangen. De krant opent met de kop: 'Alles wird gut'.

Dat alleen al is heerlijk om te horen.

In Duitsland is de crisis officieel ten einde verklaard, wordt 2010 het beste jaar sinds tijden en verwachten ze een gouden decennium tegemoet te gaan.

Dan ga je je toch afvragen; zijn wij nou zo somber, of zijn zij te optimistisch?

Ik zou er wat voor geven om de Volkskrant morgenochtend uit de bus te kunnen halen en dan op zo'n kop getracteerd te worden.

06-10-2010

Fietsgids in de pers

Fietsgids in de pers

Het FD heeft een bericht gewijd aan de Fietsgids Berlijn.

Straks een interview met Trouw

 

Voortaan ben ik ook te volgen op Twitter!

 

 

31-08-2010

Tilt Shift?

Tilt Shift?

Filmen en fotograferen volgens de Tilt Shift methode, geeft het effect alsof de beelden in Madurodam geschoten zijn. Met speciale lenzen en een andere focus krijg je een soort miniatuur-beeld. Het effect is prachtig.

Op Berlijn Blog zag ik een mooi voorbeeld: Little Big Berlin.

 

Ook voor mensen met heimweh naar Berlijn een heel fijn filmpje van 9 minuten.

23-08-2010

Fietsen in Berlijn

Fietsen in Berlijn

De Fietsgids Berlijn is klaar! Zes verschillende fietsroutes dwars door Berlijn. Langs de Muur, door het alternatieve Kreuzberg, het hippe Prenzlauer Berg of door het toeristische centrum. Kies en download de tekst en de foto's. Je betaalt maar 0,10 cent per pagina en krijgt een pdf of een papieren boekje toegestuurd door Odyssee Reisgidsen.

De prachtige cover is getekend door Liesbeth Jongebloed.

 

Klik hier voor meer informatie of om de gids te bestellen.

23-08-2010

Goede Tip...

Goede Tip...

Goede Tip voor iedereen die moe is van alle leuke festivals, Sails, Parades, Circussen en Open Lucht Theaters; doe eens lekker niets. En hang dat advies dan midden tussen de affiches voor leuke dingen die je ook nog kunt doen ;-)

page loading