Linda Huijsmans Teksten

Nieuws

24-01-2021

Hanna Obbink over haar moeder Johanna ter Steege

Hanna Obbink over haar moeder Johanna ter Steege

Voor Onder Ons in FD Persoonlijk, sprak ik met actrice Hanna Obbink (Achtstegroepers huilen niet) over haar carrière en haar band met haar moeder Johanna ter Steege.

 

‘We zijn altijd al heel close geweest. Dat zouden we ook zijn als we niet hetzelfde vak hadden gekozen. We lijken op elkaar, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Daar kun je niet omheen. We spreken dezelfde taal. We begrijpen hoe de ander­ in elkaar zit en waarom ze doet wat ze doet.’

 

Lees hier (gratis) het hele interview

(foto Alek)  

 

 

20-11-2020

Interview Stefan Hertmans & Jeroen Olyslaegers

Interview Stefan Hertmans & Jeroen Olyslaegers

 

Stefan Hertmans en Jeroen Olyslaegers mengen zich graag in het debat over de actualiteit in Vlaanderen, maar hun boeken spelen zich in het verleden af. “Zo'n verhaal komt aan je mouw trekken, alsof het wil dat jij het schrijft."
Mijn interview met beide Belgische schrijvers staat deze maand in Vol van Boeken, verkrijgbaar in iedere Libris Boekhandel. 
En ook gewoon hier te lezen

 

 

 

19-10-2020

Abdelkader Benali: 'Schrijvers realiseren zich niet hoeveel macht ze hebben"

Abdelkader Benali:

Abdelkader Benali (1975) debuteerde op zijn 21e met de roman Bruiloft aan zee. Daarna schreef hij behalve romans gedichten en theaterstukken, won de Libris Literatuurprijs, maakte televisieprogramma’s en stond zelf op het podium. Hij kreeg de Gouden Ganzenveer voor het enthousiasme waarmee hij jongeren weet te bereiken. Voor Lira Nieuws stelde ik hem 7 vragen over zijn verdienmodel. "Bedrijven en scholen zien ons graag komen. Die waarde lijken we zelf niet goed in te kunnen schatten."

Lees hier het hele interview.

 

 

 

(Foto: Bob Bronshoff) 

25-09-2020

75 verhalen over 75 jaar Verenigde Naties

75 verhalen over 75 jaar Verenigde Naties

 

 

Op 24 oktober 1945 zijn de Verenigde Naties opgericht. Bijna 75 jaar geleden dus. Ter gelegenheid daarvan sprak ik met Dorine van der Wind en Deirdre Enthoven met 75 mensen over hun ervaringen. Van een Vietnamese bootvluchteling tot een hulpverlener in Moria op Lesbos, van Eliot Higgins van Bellingcat, tot Tanja en Miel; de dochter van een fanatieke NSB'er en de zoon uit een Joodse familie die samen hun verhalen doorgeven aan volgende generaties. Lees ze alle 75 hier:

 

https://75jaarvn.vrijheid.nl/nl

15-07-2020

Leven met Tegenslag

Leven met Tegenslag

In oktober is het zo ver. Dan verschijnt de bundel met een selectie van onze Tegenslag-interviews uit het FD. Ik schreef de verhalen, met Eke Mannink en Grieteke Meerman. Mark Horn maakte alle foto's.
Leven met Tegenslag verschijnt bij Atlas Contact en is nu te koop! Bestel het bij je lokale boekhandelaar. 

22-06-2020

'Er zit geen enkele logica in een vergismoord'

Janke Verhagen had nog nooit van het woord gehoord, tot ze er zelf mee te maken kreeg; vergismoord. Haar partner werd doorzeefd met kogels die voor een ander bedoeld waren. Ze ging door een ingewikkeld rouwproces: ‘Het valt gewoon niet te begrijpen’.

 

02-06-2020

'Ik wilde naar die gewonde jongen toe, maar mijn benen deden het niet'

05-05-2020

75 jaar Vrijheid

75 jaar Vrijheid

Het boek 75 jaar Vrijheid ligt nu in de winkel en de verhalen zijn stuk voor stuk na te lezen op de site: www.vrijheid.nl
Een prachtig project dat ik samen met Dorine van der Wind en Kirsten Munk gemaakt heb voor Nationaal Comité 4 en 5 mei. De foto's zijn van BertTeunissen. #vrijheid #verhalen #boek #

03-05-2020

'Ze durft persoonlijk en kwetsbaar te zijn'

Voor de rubriek Onder Ons interviewde ik Sam de Bruin over haar moeder Dieuwertje Blok. 
Als kind van haar tijd, voedde Dieuwertje haar kinderen in grote vrijheid op. Dat heeft haar sterk en zelfverzekerd gemaakt, zegt Sam, maar zelf zal ze het straks iets anders doen. 'Vrijheid zonder grenzen wordt makkelijk onverschilligheid.’

 

Ik interviewde Dieuwertje ook voor het boek 75 Jaar Vrijheid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. 

10-02-2020

'Hij was ijzersterk. Hij zou zeker 100 worden.'

page loading