Linda Huijsmans Teksten

Dit doe ik

Ik schrijf. Ik interview schrijvers en andere mensen met een verhaal. Ik schrijf reportages , persoonlijke portretten en ook zakelijke teksten. 

 

Vaak werk ik samen met vormgevers als Marjolein Rams aan jaarverslagen, corporate magazines en webteksten. 

 

En ik schrijf verhalen over plekken. Huizen, straten en vergeten hoekjes hebben vaak een vergeten geschiedenis. Die zoek ik uit en schrijf ik op. Gewoon omdat ik het leuk vind.

 

Hieronder vind je een (heel) kleine selectie van mijn werk. 

Dit doet Linda Huijsmans

Bij Nieuws vind je een actueel overzicht van artikelen, verhalen en boeken waar ik mee bezig ben. Plus blogs over (familie)verhalen.  

 


Ik schrijf. Vaak in opdracht. Terwijl ik dat doe kom ik onverwacht mooie verhalen tegen. Die vind je bij    You Are Here. 

 


Ik schrijf journalistieke interviews en reportages voor onder andere Het Financieele Dagblad, Vrij Nederland en de Volkskrant. Daarnaast ben ik actief als redactiecoördinator en (eind)redacteur.

 


Ik schrijf familieverhalen en bedrijfsgeschiedenissen 

Van ieder levensverhaal is een prachtig boek te maken. Ik neem je het hele proces uit handen; van interviewen, schrijven en redigeren tot vormgeving en drukken. 

 


Ik schrijf over Berlijn 

Berlijn heeft meer geschiedenis dan goed is voor een stad. Daarom fiets of loop ik er zo graag doorheen, op zoek naar verborgen verhalen. 

 


En ik schreef Zo Nederlands als wat Een Molukse familiegeschiedenis 

Kester Freriks zei daarover: '...Huijsmans focust op het ene gezin... Op deze manier maakt zij van de grote geschiedenis de persoonlijke geschiedenis. Door dit inzoomen wint ze aan diepte.'

 

Dat vat mooi samen wat ik schrijf en waarom ik schrijf. 

 

 

 

Contact

Contact
 

 

 

 

 

 

 

Linda Huijsmans

Schrijver, journalist, redacteur

info@lindahuijsmans.nl

06 4480 6613